• 01 mai - 02 mai
  • 17 mai - 18 mai
  • 01 mai - 02 mai
  • 17 mai - 18 mai

Sofienbergs opprinnelse

Sofienberg Skoles Musikkorps ble stiftet så tidlig som i 1905, men ble nedlagt allerede i 1914.
Et nytt korps ble stiftet i 1923 av musikkløytnant Arnesen og fikk navnet Sofienberg Skoles Guttemusikkorps.

Frem til 1961 var korpset et skolekorps, men da Sofienberg folkeskole ble nedlagt forsvant rekrutteringsgrunnlaget. Korpset fortsatte imidlertid og i 1963 fikk korpset endret status til amatørkorps. I 1968 ble det bestemt at jenter også skulle få innpass og rekrutteringen økte betraktelig.


I noen år slet korpset med å finne et naturlig rekrutteringsgrunnlag, men fra og med Sigurd Wolds inntreden som dirigent ble det utviklet et utstrakt samarbeid med Lakkegata Skoles Musikkorps. Dette samarbeidet gjorde at mange musikanter fortsatte å spille i Sofienberg og fremdeles har en god stamme av musikantene sin bakgrunn fra Lakkegata. Korpset har etter hvert fått utvidet sitt rekruteringsområde og har også fått innpass blant studenter.

Sigurd Wold dirigerte korpset fra 1962 til 1998, men etter jubileumskonserten i 1998 trakk han seg tilbake.

Korpset ble så ledet av Tony Ascanio fra 1998 til 2001.

Holger Gulbrandsen dirigerte Sofienberg fra høsten 2001 og løftet korpset til nye høyder. 

Sofienberg har for det meste øvd og holdt konserter i sitt distrikt. Korpset hadde lenge en litt omflakkende tilværelse hva gjelder øvingslokale, men tidlig på 90-tallet flyttet de inn i meget fine lokaler på Slurpen. Dette er et bydelshus med lange tradisjoner i Oslo’s historie og Sofienberg er meget heldige som kan få øve i dette – kanskje et av Oslo-korpsenes beste – lokale.

Korpset har fra tid til annen deltatt i Oslo Mesterskapet. Prestasjonene har blitt bedre og bedre og i sitt første år som dirigent, våren 2002, oppnådde Holger med korpset 1. ærespris og vant 2. divisjon for amatørkorps. Korpset forsøker å holde et aktivitetsnivå som passer medlemmene i deres ulike hverdag. Det marsjeres og spilles en del ute i vårsesongen, bl.a. med spilleoppdrag 1. og 17. mai. På høsten avholdes årviss konsert og julekonserten i Sofienberg kirke er en tradisjon.

Det avholdes årlig et seminar hvor korpset reiser bort og kombinerer læring med sosiale aktiviteter.

Sofienberg har et meget godt miljø og kan se framtiden lyst i møte under sin nye dirigent Kai Svestad.

Har du husket å støtte Soffa gjennom grasrotandelen til Norsk tipping?

send: "GRASROTANDELEN 984345518" til 2020 ( gratis ) og sørg for at soffa får øremerket inntekter når du tipper!

For alternative metoder ta en titt her: Grasrotandelen